Викладачі кафедри беруть участь у реалізації міжнародного проєкту USAID

Викладачі кафедри беруть участь у реалізації міжнародного проєкту Агентства USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури в Україні»

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури в Україні» для критичної інфраструктури в Україні» фінансується USAID та виконується DAI. Додатковими партнерами із впровадження програми є Catalisto, Міжнародний університет Флориди, Information Systems Security Partners, Schweitzer Engineering Laboratories, SocialBoost та Veterans First Initiative.

Проєкт охоплює трирічний період з травня 2021 року по вересень 2024 року.

Метою проекту є посилення стійкості критичної інфраструктури України до кібератак шляхом налагодження довіреної співпраці між ключовими зацікавленими сторонами кібербезпеки в уряді, приватному секторі, наукових колах і громадянському суспільстві.

Щодо компоненту розвитку робочої сили, програма вищої освіти проєкту розширить потенціал серед українських університетів для надання курсів з кібербезпеки та програм отримання дипломів, включаючи можливості практичного навчання за допомогою віртуальних навчальних лабораторій з кібербезпеки.

Очікується, що досягнення цілей проєкту покращить короткострокову кібербезпекову стійкість України та створить міцну основу для довгострокової незалежності та лідерства у сфері кібербезпеки. Щодо цього компоненту, проєкт має намір забезпечити Україну фахівцями з кібербезпеки, які зможуть заповнити прогалини в кадрах і зможуть компетентно ідентифікувати, виявляти, захищати, реагувати та відновлюватися після атак як у секторі операцій, так і в інформаційних технологіях.